SabelsprinkhanenKrekelsVeenmollenDoornsprinkhanenVeldsprinkhanen

Kustsprinkhaan - Chorthippus albomarginatus

Te verwarren met C. dorsatus, doch vooral de wijfjes zijn met hun witgerande voorvleugel en de rechte kielen van het halsschild vrij gemakkelijk te herkennen. Ook de zang is geheel anders en doet meer denken aan die van de bruine sprinkhaan maar is iets langgerekter en zachter. Is vooral te horen van juli tot midden september bij mooi en droog weer.

Habitat

De Kustsprinkhaan komt vooral voor in dichte, lage tot halfhoge grazige vegetaties. In het binnenland worden vochtige milieus geprefereerd; aan de kust kan de soort dankzij de hogere luchtvochtigheid ook in drogere milieus zoals duinen overleven. 

Verspreiding

Vrij algemeen in de kustregio, maar ook in Noord- en Midden-Limburg, de Fagne-Famenne en de Lotharingen.